середа, 17 квітня 2013 10:27

Половина Криму сиділа без світла через інцидент на Херсонщині

Половина Криму сиділа без світла через інцидент на Херсонщині
Фото: gazeta.a42.ru

У вівторок, 16 квітня половина Криму залишилася без світла через аварію в енергомережі в сусідній Херсонській області, пише ТСН.

На високовольтну лінію впала опора. Масштабну енергоаварію спричинив ураганний вітер, який вирував на Півдні всю ніч.

Кримські енергетики вимушені були обмежити навантаження на єдину лінію, що живила півострів струмом. Майже всі міста та райони Криму були частково знеструмлені.

"Крим залишився на одній лінії 220 кВ. Природно, все навантаження Автономної республіки Крим дана лінія не може пропустити. "Крименерго" змушений був обмежити побутових споживачів і забезпечити електропостачанням соціально важливі об'єкти", - пояснив технічний директор "ДТЕК Крименерго".

В одну мить світло зникло в більшості кримських регіонів. В інших – стрімко впала напруга. Зупинилися помпувальні станції та котельні. Під загрозою відключення опинився Кримський перинатальний центр, де саме тривали складні операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни шість днів сидять без світла

"Були перебої, і оскільки в даний момент знаходиться 10 дітей на вентиляції в дитячій реанімації, ми звернулися до МНС з проханням підстрахувати", - повідомив Святослав Регушевський, заступник Головного лікаря Кримського перинатального центру.

Після цього до центру направили потужний дизель-генератор та два генератори, повідомив Володимир Іванов, помічник Керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій Криму.

Севастопольським рятівникам довелося забезпечити живлення кількох лікарень та пологових будинків.

Найбільш загрозливою була ситуація на станції переливання крові, де в спеціальних холодильниках зберігається кров та плазма.

Та менш ніж за 2 години після аварії (об 11-й ранку) енергопостачання Криму вдалося відновити майже повністю. Проте буревій триває, вітер рве дроти і валить дерева. Одне таке впало в Сімферополі пошкодивши електромережу, недобудований газогін та три авто.

"Був просто сильний вітер, і з коренем вирвало дерево, і всього лише полетіло". - жителька Сімферополя розповіла Ліля Курдвапова.

Надвечір вітер тільки посилився. З сімферопольської будівлі сільгоспінспекції зірвало дах. Металева конструкція 15 на 20 метрів впала на автостоянку. На щастя, не зачепивши ні людей, ані авто. Через 5-бальний шторм зупинилася Керченська поромна переправа.

Прогнози синоптиків невтішні – у Криму штормитиме і у середу, 17 квітня. Пориви вітру сягатимуть 30 м/с.

Зараз ви читаєте новину «Половина Криму сиділа без світла через інцидент на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі