четвер, 22 грудня 2022 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Погрожувала розстрілом за відмову "голосувати": спіймали колаборантку з Партії регіонів

У Херсоні затримали колаборантку з Партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову "голосувати" на псевдореферендумі.

Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні викрили ще одну ворожу поплічницю, повідомила 22 грудня Служба безпеки України

"Зловмисницею виявилась жителька обласного центру, яка входила до складу місцевого осередку Партії регіонів. Після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і запропонувала свою допомогу у війні проти України. За це отримала російський паспорт і призначення до лав окупаційної адміністрації РФ. Там вона очолила створену агресором "дільничну виборчу комісію", – йдеться у повідомленні.

Перебуваючи на "посаді", колаборантка виконувала завдання Москви щодо організації та проведення незаконного "референдуму" у тимчасово захопленій частині півдня України. Для цього розгорнула широку агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту на території одного з районів міста. Зловмисниця особисто закликала людей прийти на "дільниці" і "проголосувати" на користь країни-агресорки.

Автор: ssu.gov.ua
  СБУ затримала у Херсоні колаборантку з Партії регіонів
СБУ затримала у Херсоні колаборантку з Партії регіонів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник СБУ розповів про подальшу долю Путіна

"Крім цього, вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну відмітку в бюлетенях. У разі відмови одразу зверталась до озброєних рашистів, які її супроводжували. У таких випадках окупанти вривалися в оселі громадян і погрожували розстрілом. Після звільнення Херсона колаборантка намагалася бути непомітною і таким чином уникнути правосуддя", – звітує відомство.

Однак співробітники СБУ все одно викрили її та затримали. У зловмисниці виявили паспорт громадянки РФ і партійний квиток проросійської партії.

Автор: ssu.gov.ua
  СБУ затримала у Херсоні колаборантку з Партії регіонів
СБУ затримала у Херсоні колаборантку з Партії регіонів

Слідчі повідомили фігурантці про підозру. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше у Херсонській області затримали колаборантів, які також погрожували розстрілом за відмову "голосувати" на псевдореферендумі. Ними виявились колишні представники "виборчих комісій".

Вони агітували за приєднання до РФ на території Бериславського району. За забезпечення "явки" окупанти обіцяли своїм поплічникам 50 тис. руб.

Зараз ви читаєте новину «Погрожувала розстрілом за відмову "голосувати": спіймали колаборантку з Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі