четвер, 26 грудня 2013 16:39

По "справі Чорновол" допитають нардепів

По "справі Чорновол" допитають нардепів
Фото: tsn.ua

У рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо нападу на громадську активістку Тетяну Чорновол слідство має намір допитати двох народних депутатів. Про це УНН повідомили власні джерела в Міністерстві внутрішніх справ.

Як уточнив співрозмовник, мова йде про позафракційного Давида Жванію та члена парламентської фракції "Батьківщина" Миколу Княжицького. Окрім того, як повідомляє прес-служба МВС, також допитають Віталія Ярему.

"Це заплановано, оскільки є повідомлення про можливу наявність зв'язку Княжицького та Жванії з розшукуваним фігурантом справи щодо побиття Тетяни Чорновол", — сказав співрозмовник.

Нагадаємо, вночі з 24 на 25 грудня була побита журналістка і активістка Євромайдану. Тетяна Чорновол пов'язує напад на себе з активною громадською діяльністю. У Т.Чорновол діагностований струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс.

Як повідомлялося, міліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновол. Інформація внесена до ЄРДР за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб). Розслідуванням займаються слідчі Головного слідчого управління МВС України.

Зазначимо, Президент України Віктор Янукович звернувся до правоохоронців з вимогою терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновол. Генеральний прокурор В.Пшонка наголосив, що розслідування побиття активістки має бути максимально відкритим та взяв процесуальне керівництво під особистий контроль.

Наразі триває розслідування: двоє осіб вже затримано, ще одного оголошено в розшук.

Крім того, у Броварах з пошкодженнями виявлено авто, яке фігурує на відео з відео реєстратора автомобіля Т.Чорновол (розповсюдженого у ЗМІ) — мова йде про Porch Cayene Turbo зареєстрований на одного з затриманих.

Одного з підозрюваних в участі в скоєнні злочину оголошено в розшук, мова йде про Сергія Котенко. Раніше ЗМІ повідомляли, що на нього нібито була зареєстрована "Кейко Україна", яка була задіяна в схемах зміни власника телеканала ТВі.

Зараз ви читаєте новину «По "справі Чорновол" допитають нардепів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі