субота, 09 березня 2024 00:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Пішов на війну добровольцем: загинув журналіст Дмитро Сінченко

Пішов на війну добровольцем: загинув журналіст Дмитро Сінченко
На війні проти РФ загинув журналіст Дмитро Сінченко. Фото: Соцмережі

На фронті загинув військовослужбовець, журналіст Дмитро Сінченко.

У Дмитра була одна велика любов - Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя, повідомила його колишня дружина Олена Сінченко 8 березня у Facebook.

Дмитро дуже філософськи і особливо ставився до життя і смерті. Олена просить, щоб сум був світлим.

Вона запропонувала вшанувати військового тим, що більше не брати і не давати хабарів, боротися за свої права, жити по совісті і по Конституції. Говорити, читати, слухати українською, декомунізувати та дерусифікувати простір навколо себе. Олена стверджує, що Дмитро був би дуже цьому радий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер Данило Мигаль, який із прапором України станцював гопак на матчі збірної СРСР

Вона не уточнила, за яких обставин і де загинув Дмитро. Додала, що про дату та час прощання з Дмитром повідомить пізніше.

"Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною", - написала вона.

У Дмитра був позивний "Перун". Він був бійцем Української добровольчої армії (УДА). Приєднався до УДА після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Писав для "Тижня", "Радіо Свобода". Для "Тижня" писав матеріали про будні бійців на фронті. Останній репортаж вийшов 24 серпня 2023 року.

Дмитро Сінченко став 73-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України, підрахував Інститут масової інформації.

Зараз ви читаєте новину «Пішов на війну добровольцем: загинув журналіст Дмитро Сінченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі