вівторок, 23 лютого 2021 13:25

Під Офісом президента пройде акція на підтримку Стерненка

Під Офісом президента пройде акція на підтримку Стерненка
Стерненка затримали в залі суду й повезли до СІЗО. Фото: "Уніан"

Прибічники громадського активіста 25-річного Сергія Стерненка, якого сьогодні засудили до 7 років в'язниці, анонсували акцію протесту під Офісом президента. Вона запланована на 20:00.

Стерненко залишився без доступу до телефону та соцмереж, повідомляється в Telegram-каналі активіста.

"Київ. 20:00. Вул. Банкова. Офіс президента. Репост. #ВолюСтерненку. Стерненко без доступу до своїх акаунтів. Україна без доступу до правосуддя та справедливості. Аваков — чорт. Тим часом в Сергія тисячі прихильників, які не мовчатимуть. Підписуйтесь, робіть репости, не мовчіть", — йдеться в повідомленні.

Стерненка затримали в залі суду й повезли до СІЗО. Вивозити його довелося через запасний виїзд, оскільки основний заблокували його прихильники. Одеські активісти планують поїхати до Києва, щоб також долучитися до акції на Банковій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таке враження, що вирок писали мусора" - Стерненко про події в суді

Стерненка визнали винним у викраденні людини 2015 року. Йдеться про члена партії "Довіряй ділам" одеського мера Геннадія Труханова Сергія Щербіча. Його начебто викрали з метою заволодіти його коштами — 300 грн. Справа ґрунтувалась лише на свідченнях Щербіча. Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Адвокати готують апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Під Офісом президента пройде акція на підтримку Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі