вівторок, 16 серпня 2022 20:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Перше судно з українським зерном розвантажують у сирійському порту Тартус – Reuters

Перше судно з українським зерном розвантажують у сирійському порту Тартус – Reuters
Перше судно з українським зерном розвантажують у Сирії. Фото: UkrEmbassyLeb

Перше судно, що покинуло Україну в рамках угоди про "зерновий коридор", почали розвантажувати в сирійському порту Тартус.

Про це повідомляє Reuters. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне відпливло з українського порту Одеси 1 серпня, але не розвантажилося в Лівані, як планували. Останніми днями його місце перебування було незрозумілим, оскільки транспондер був вимкнений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зерновий коридор: низці кораблів дозволили вивіз продовольства з портів України

Супутникові знімки Planet Labs PBC показали судно в порту Тартус у вівторок уранці.

Там розвантажують щонайменше частину української кукурудзи, яка перебувала на борту.

Вантаж з 26 000 т кукурудзи спочатку призначався Лівану, який переживає економічну кризу, що призвела до того, що близько половини його населення залишилося без продовольства.

Вантаж спочатку прямував у Ліван, але покупець відмовився приймати його через затримання термінів постачання, і судно відпливло в Туреччину, пришвартувавшись у порту Мерсіна 11 серпня, де розвантажило там частину вантажу.

Коли наступного дня судно відплило, транспондер не був увімкненим.

Раніше Україна звинуватила Сирію в імпорті щонайменше 150 000 т зерна, яке викрали з українських складів після вторгнення Росії в лютому.

Україна планує отримати від експорту зерна щонайменше $20 млрд доходу. "Зерновий коридор" вже працює в обидва боки, судна не тільки виходять з портів із зерном, а й повертаються по нові партії. Українські порти можуть обслуговувати до 80 суден і відправляти 3-3,5 млн т зерна щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Перше судно з українським зерном розвантажують у сирійському порту Тартус – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі