середа, 04 травня 2011 09:46

Пакистану не сподобалося, як Вашингтон "прибрав" бен Ладена

Пакистану не сподобалося, як Вашингтон "прибрав" бен Ладена

Міністр закордонних справ Пакистану Салман Башир заявив, що стурбований заявами Вашингтона про те, що США свідомо не проінформували Ісламабад про операцію проти Усами бен Ладена, щоб не допустити витоків.

Напередодні в інтерв'ю журналу Time директор Центрального розвідувального управління США Леон Панетта заявив, що в даному випадку співробітництво "може поставити під загрозу успіх операції".

За словами міністра, укріплена вілла, на якій переховувався бен Ладен, потрапила в поле зору пакистанських спецслужб деякий час назад, проте знадобились серйозні зусилля, щоб встановити, що саме там ховається лідер "Аль-Каїди".

Салман Башир зазначив, що операція пройшла в рамках глобальної боротьби з терором, в якій Пакистан грає ключову роль.

"Так що нас трохи турбує, коли ми чуємо коментарі на кшталт цього", - заявив глава МЗС Пакистану.

Нагадаємо, 54-річний лідер "Аль-Каїди" був убитий в ході спецоперації, проведеної бійцями американського спецпідрозділу "морських котиків" у ніч на понеділок.

Однак, експерти агентства France Press засумнівалися в достовірності фотографії вбитого терориста №1, яку розповсюдили пізніше світові ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Пакистану не сподобалося, як Вашингтон "прибрав" бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі