четвер, 17 січня 2013 12:17

Осмаєв відмовився від своїх слів і заявив, що його катували

Осмаєв відмовився від своїх слів і заявив, що його катували
Адам Осмаєв. Фото: lenta.ru

Головний підозрюваний і обвинувачений в організації замаху на президента Російської Федерації Володимира Путіна Адам Осмаєв відмовився в суді від усіх своїх свідчень, які давав під час досудового слідства по кримінальній справі проти нього. Про це йдеться у заяві, яку роздала журналістам перед засіданням суду дружина А.Осмаєва Аніна Окуєва, передає УНН.

В іншій заяві на ім'я прокурора Одеської області Олександра Галкіна, яку також роздали журналістам, йдеться про застосування катувань до підсудного з боку правоохоронців в ході слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До підозрюваного у замаху на Путіна майже місяць не можуть потрапити адвокати

Раніше повідомлялося, що 4 лютого 2012 року в Одесі в ході спеціальної операції було затримано злочинців, які перебували в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року. Під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ Руслан Мадаєв і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану Пьянзін.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст.263 КК України ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), для розслідування в слідчий відділ УСБУ Одеської області. На місці пожежі були знайдені елементи саморобних вибухових пристроїв. Пьянзін був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їх групи був Осмаєв (його затримали в Одесі в лютому).

27 лютого в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські і українські спецслужби запобігли реалізації планів терористів, затриманих у Одесі, які готували замах на тодішнього прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна після президентських виборів в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Осмаєв відмовився від своїх слів і заявив, що його катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі