субота, 12 жовтня 2024 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог активізував атаки на Куп'янському напрямку - оперативні дані Генштабу

Ворог активізував атаки на Куп'янському напрямку - оперативні дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі штурми на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 169 бойових зіткнень.

Найбільше штурмів відбулося на Курахівському відтинку. Ворог також активізувався на Куп'янському напрямку. Про це вранці 12 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають ворогу максимальних втрат", - йдеться у повідомленні.

За добу противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням двох ракет. А також 74 авіаудари, зокрема, скинув 110 КАБів. Крім цього, здійснив понад 5 тис. обстрілів. Із них 155 - із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження більше 1530 дронів-камікадзе.

Водночас за минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два ворожих пункти управління, 18 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійську систему на вогневій позиції. А також станцію РЕБ та один засіб протиповітряної оборони противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ хоче витіснити ЗСУ з Курщини до погіршення погоди - ISW

На Харківському напрямку ворог один раз безуспішно намагався штурмувати поблизу населеного пункту Тихе.

Противник активізувався на Куп'янському напрямку, за добу відбулось 23 атаки загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Кучерівки, Синьківки, Кругляківки, Новоосинового, Вишневого та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався вклинитися в українську оборону поблизу Греківки, Новомихайлівки, Тернів, Зарічного, Макіївки, Новосадового, Невського, Білогорівки та Катеринівки.

На Сіверському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

На Краматорському напрямку окупанти безуспішно атакували вісім разів у районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік Неліпівки, Торецька та Щербинівки. Більшість з них українські захисники відбивали в районі Торецька.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 20 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Крутий Яр, Миролюбівка, Мирноград, Лисівка, Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового та Лисівки.

Найбільшу кількість атак відбито Силами оборони на Курахівському напрямку, всього зупинено 32 атаки ворога. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка, Катеринівка та Водяне. Окрім цього, ворог атакував в районах Новоселидівки, Максимільянівки, Ізмайлівки, Гірника, Зоряного, Курахового, Желанного Другого, Цукуриного, Курахівки, Антонівки.

На Времівському напрямку ворог посилив тиск та здійснив 15 штурмів позицій ЗСУ в районах населених пунктів Богоявленка, Золота Нива, Рівнопіль, Новоукраїнське, Новодарівка, Левадне та Ольгівське. Противник активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках російські загарбники штурмових дій не проводили.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує бити по своїх селах та містах. За минулу добу російські літаки завдали 18 авіаударів, скинули 23 КАБи по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

"Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу", - додали у Генштабі.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1290 осіб.

Українські військові знешкодили дев'ять танків, 27 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, одну РСЗВ. А також 110 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 115 автомобілів і 38 одиниць спеціальної техніки противника.

Зараз ви читаєте новину «Ворог активізував атаки на Куп'янському напрямку - оперативні дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі