четвер, 13 липня 2023 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти здійснили на південь комбіновану атаку

Окупанти здійснили на південь комбіновану атаку
Російські війська здійснили комбіновану атаку на регіон, а також використовували тактику розосередження зусиль Сил оборони і ППО. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч проти 13 липня російські окупанти здійснили на південь України комбіновану атаку.

Ворог обстрілював населені пункти регіону з бойових дронів типу Shahed і ракетами "Калібр", заявила у четвер вранці керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Водночас Сили протиповітряної оборони потужно відпрацювали по ворожих цілях.

"На півдні була неспокійна ніч. Російські війська здійснили комбіновану атаку на регіон, а також використовували тактику розосередження зусиль Сил оборони і ППО", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна загроза. РФ стрімко збільшила кількість "Калібрів" у Чорному морі

Гуменюк відмовилася детально коментувати роботу протиповітряної оборони, однак підкреслила, що та добре відпрацювала.

"Запуски Shahed відбувалися як із класичного напрямку – східного узбережжя Азовського моря, так і з аеродрому в Курській області. Серед хвиль пусків дронів відбувалися пуски ракет з акваторії Чорного моря. Це розосереджує зусилля ППО", – пояснила речниця ОК "Південь".

13 липня російські окупанти атакували Україну 20-ма ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136/131. Противник також застосував дві крилаті ракети "Калібр" з Чорного моря та одну балістичну – "Іскандер-М". В результаті бойової роботи усі 20 ударних дронів знищено, переважно на Київщині.

Над Миколаївщиною збили "Калібр" та чотири дрони-камікадзе.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти здійснили на південь комбіновану атаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі