понеділок, 02 січня 2023 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти заблокували село, мешканців репресують

Окупанти заблокували село, мешканців репресують
Росіяни заблокували село для фільтраційних заходів. Фото: t.me/serhiy_hayday

Російські окупанти заблокували село Половинкине в тимчасово окупованій Луганській області. Проводитимуть там фільтраційні заходи.

Населений пункт оточили й заборонили в'їзд і виїзд через успішні прильоти української артилерії по ворожих позиціях. Окупанти звинуватили в цих успіхах ЗСУ місцеве населення, повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відпрацювали по "чмобіках" в окупованій Макіївці: сотні загиблих

"У результаті рейду 30 мешканців репресували й вивезли до Луганська. До селян застосовують "колективну відповідальність". Водночас ворог перебуває в пастці своїх ілюзій і не розуміє, що на тимчасово окупованій території майже кожен може повідомити про їхні позиції, бо вони окупанти, а не "визволителі", – пояснює ЦНС.

Окупанти вигадали нову схему депортації українців. Починаючи з жовтня, росіяни спрямували понад 350 млн руб. на так звані обстеження 100 тис. дітей на тимчасово окупованих територіях, завозили в захоплені регіони лікарів. Останні роблять медичні огляди, щоб мати підставу примусово відправити дитину на "лікування" в Росію.

Повернення дітей затримують, змушуючи батьків виїжджати за ними, після чого назад родину вже не пускають через "воєнний стан".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заблокували село, мешканців репресують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі