субота, 09 липня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вгатили по позиціях ЗСУ на Сумщині та Чернігівщині – Генштаб

Окупанти вгатили по позиціях ЗСУ на Сумщині та Чернігівщині – Генштаб
Триває 136 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Сіверському напрямку ворог обстріляв позиції українських захисників.

Гатив неподалік Сеньківки й Миколаївки Чернігівської області та населених пунктів Есмань і Олексіївка Сумської області, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 9 липня.

"На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у діяльності підрозділів противника не відзначається", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ переходять у контрнаступ. Жителів двох областей закликали евакуюватися

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську та Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня по кілька разів.

На Сумщині це може бути пов'язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ ЗСУ на їхньому напрямку, вважає голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Загроза вступу Білорусі у війну проти України зберігається. Ворог постійно обстрілює територію Чернігівського прикордоння. Майже щодня обстрілюють Новосіверську громаду, Городянщину, розповів голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Запевнив, що область готова до будь-яких дій росіян. Атаки на Чернігівському напрямку називає спробою окупантів відволікти увагу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вгатили по позиціях ЗСУ на Сумщині та Чернігівщині – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі