пʼятниця, 08 липня 2022 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія "Градами" зрешетила пасовище з коровами на Чернігівщині: фото наслідків
5

Наслідки "русского мира" на Сумщині та Чернігівщині за 7 липня
Фото: facebook.com/DPSUkraine
Наслідки "русского мира" на Сумщині та Чернігівщині за 7 липня
Наслідки "русского мира" на Сумщині та Чернігівщині за 7 липня
Наслідки "русского мира" на Сумщині та Чернігівщині за 7 липня
Наслідки "русского мира" на Сумщині та Чернігівщині за 7 липня

7 липня російські окупанти тричі обстріляли Новгород-Сіверську громаду на Чернігівщині зі своєї території.

Одночасно гатили з реактивних систем залпового вогню та мінометів. Зафіксували приблизно 120 вибухів, повідомила Держприкордонслужба у Facebook.

В одному з випадків ворожі "Гради" обстріляли пасовище, на якому пасли корів.

"Ті, хто називають себе однією з найсильніших армій світу, використали реактивну артилерію для забою і травмування корів. І хто з них тварини?" – ідеться в повідомленні.

7 липня агресор гатив із Росії й по прикордонню Сумщини. Вдарив по Білопільській, Шалигінській, Есманській громадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти поцілили по Михальчиній Слободі на Чернігівщині – Генштаб

"Шалигінська громада за добу росіянами обстрілювалася п'ять разів. Зафіксували вогонь зі стрілецької зброї та більш як 40 вибухів боєприпасів зі ствольної артилерії та мінометів. На території Есманської громади околиці одного з прикордонних сіл обстріляли зі ствольної артилерії. Зафіксували дев'ять вибухів", – додали в повідомленні.

По території Білопільської громади противник вдарив з російського селища Тьоткіно. Зафіксували приблизно 10 пострілів зі ствольної артилерії. Жертв серед людей чи руйнування інфраструктури внаслідок згаданих обстрілів не виявили, додали в ДПСУ.

5 липня окупанти також обстріляли прикордоння Чернігівської області. Атакували територію поблизу села Блешня, Семенівська громада. Зафіксували 50 вибухів – приходів. Імовірно, стріляли з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Попередньо, жертв та руйнувань немає.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську область зросла. Окупанти обстрілюють регіон щодня по кілька разів. Це може бути пов'язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ Збройних сил України на їхньому напрямку, вважає голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Він не бачить угруповань, що зможуть "прорвати кордон" знову. Оборона регіону зараз значно краща, ніж 24 лютого. Якщо вони й спробують знову увірватися, то в них нічого не вийде, запевнив голова ОВА.

Зараз ви читаєте новину «Росія "Градами" зрешетила пасовище з коровами на Чернігівщині: фото наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі