неділя, 17 липня 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти не зупиняються і зазнають втрат на Луганщині – Гайдай
5

Російських загарбників уже по декілька разів вибивали з одного й того ж населеного пункта на Луганщині. Однак вони не зупиняються і зазнають втрат.

Також окупанти продовжують бити з артилерії, мінометів та авіа. На Луганщині залишаються два села, які підконтрольні українському уряду. Це не дає спокою росіянам, наголосив голову Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram 17 липня.

"За вчора ворог завдав два авіаудари. По населених пунктах поцілили чотирма ракетами.Зафіксовані три масовані артилерійські обстріли. Ще чотири рази територію обстріляли мінометами", – повідомив він.

Російським терористам дали наказ обов'язково вийти на адмінмежу Луганської області, за словами Гайдая.

"Вони неодноразово звітували про виконання завдання, можливо, отримували відповідні нагороди. Але подолати кілька кілометрів, що залишаються, так і не можуть. Одне село вже кілька разів захоплювали окупанти, але наші військові щоразу відкидали ворога на попередні позиції. Але противник не зупиняється – повертається і зазнає чергових втрат", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ не дали окупантам захопити дорогу між Лисичанськом і Бахмутом – Гайдай

Російські загарбники не зупиняються і несуть втрати на Луганщині
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Російські загарбники не зупиняються і несуть втрати на Луганщині
Російські загарбники не зупиняються і несуть втрати на Луганщині
Російські загарбники не зупиняються і несуть втрати на Луганщині
Російські загарбники не зупиняються і несуть втрати на Луганщині

У суботу, 16 липня, росіяни намагалися просунутися в напрямку Верхньокам'янки Сіверськодонецького району. Дістали відсіч від українських воїнів. Окупантам доводилося відходити, після чого вони недорахувалися особового складу.

Російські загарбники ще намагалися атакувати оборонні редути Збройних сил України поблизу Білогорівки. Безуспішно: захисники відбили удари. Артилерійськими обстрілами окупанти продовжують знищувати домівки українців.

"Їм байдуже чи буде життя в цих населених пунктах. Їхнє пропагандистське телебачення майже не знімає сюжетів зі знищених сіл, до прикладу, Попаснянської та Гірської громад. Бо хизуватися там немає чим. Росіяни перетворили їх на попіл", – зазначив Гайдай.

Російські окупанти не можуть пробити оборону Збройних сил України у двох населених пунктах та вийти на адмінкордони Луганщини. Наголосив, що заяви військового керівництва Росії про нібито повне захоплення Луганщини є черговим фейком.

З отриманням українськими військовими від Заходу частини далекобійної артилерії та ураженням нею декількох ворожих складів із боєприпасами штурм росіян дещо спинився, стверджує голова ОВА. За його словами, окупанти постійно змінюють комендантів, бо місцеве населення не хоче з ними співпрацювати.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не зупиняються і зазнають втрат на Луганщині – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі