субота, 26 листопада 2022 18:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти надумали вивезти дітей з Луганщини: подробиці

Окупанти надумали вивезти дітей з Луганщини: подробиці
Окупанти намагаються якомога швидше замінити українців на окупованих територіях на росіян. Фото: Слово і діло

Російська окупаційна "влада" на тимчасово захопленій території Луганської області відзвітувала, що для 15 тис. дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди для їх подальшого вивезення до Росії.

Завезені з РФ медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей "потребують спеціальної медичної допомоги". Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Саме таким заключенням росіяни прикривають депортацію дітей на територію РФ. Спершу їх поміщають у спеціалізовані оздоровчі заклади, потім, з низки надуманих причин, затримують повернення дітей додому, щоб спонукати батьків приїхати до дітей, опісля родинам забороняють повертатись на територію України", – йдеться у повідомленні.

До прикладу, в пансіонаті "Фея-3" у м. Анапа Краснодарського краю вже перебувають понад 1500 осіб з ТОТ Херсонської області. Громадян України схиляють до оформлення заявок на отримання російських паспортів та відкриття рахунків у російських банках, начебто для виплат соціальної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єврокомісії розказали, що чекає на українських біженців після війни

"Також росіяни уже завезли шість мобільних медичних пунктів на ТОТ Херсонщини. Це спеціалізовані вантажні автомобілі, обладнані під мобільні діагностичні кабінети. Окупанти намагаються якомога швидше замінити українців на окупованих територіях на росіян", – повідомили у ЦНС.

ЦНС закликає мешканців ТОТ не допускати російських лікарів до обстеження українських дітей, аби не стати жертвою депортації.

"Бережіть дітей від підлості росіян, а за можливості – залиште регіон. Повернемось додому після деокупації", – додали у Центрі спротиву.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад 15 тис. людей вважаються зниклими безвісти. Процес пошуку цих людей, здається, триватиме ще багато років після закінчення війни.

Точні цифри зниклих безвісти на цей момент надати неможливо, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на коментар, який дав директор Міжнародної комісії зі зниклих безвісти (ICMP) в Європі Метью Холлідей.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти надумали вивезти дітей з Луганщини: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі