четвер, 13 жовтня 2022 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти масовано обстріляли Миколаїв з областю: подробиці

Окупанти масовано обстріляли Миколаїв з областю: подробиці
Російські окупанти продовжують обстрілювати Миколаїв з областю. Фото: t.me/senkevichonline

Російські окупанти продовжують обстрілювати Миколаїв з областю.

За минулу добу загарбники накрили вогнем два райони в області. У ніч на 13 жовтня сили протиповітряної оборони збили два ворожих дрони-камікадзе Shahed-136. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім станом на 9:00.

Орієнтовно після 1:04 ворог масовано обстріляв Миколаїв вісьмома ракетами типу С-300.

"Відомо про влучання у низку цивільних об'єктів. Зокрема, у п'ятиповерховий житловий будинок. В результаті два верхні поверхи зруйновані вщент, решта – під завалами. Попередньо, дві людини отримали поранення. Серед поранених 11-річний хлопчик, якого дістали із під завалів. Наразі йому надається медична допомога. Продовжується пошукова операція ще семи осіб. Також внаслідок ракетного удару зруйновано будівлю човникової станції. Попередньо, один співробітник знаходиться під завалами. Інші ракети впали на відкриту територію", – написав Кім.

За інформацією мера міста Олександра Сєнкевича, ще одна ракета С-300 влучила в рятувальну човникову станцію. Будівля зруйнована.

"Попередньо, під завалами перебуває один співробітник станції. На місці проводиться пошуково-рятувальна операція", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни рівняють із землею деокуповані села – Гайдай

З 05:00 13 жовтня під ворожими обстрілами перебувають два села Шевченківської громади. Влучання по населених пунктах та за їх межами. Інформацію про наслідки уточнюють.

Вночі 13 жовтня, з 01:00 до 02:00, були обстріли околиць села Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

За минулу добу обстрілів зазнала Березгуватська громада. Так, 12 жовтня з 09:00 до 10:00, о 10:04, 16:40 й 21:19 були обстріли чотирьох населених пунктів громади та їхніх околиць. Внаслідок чого в одному із сіл пошкоджено 11 житлових будинків. Постраждалих немає.

"Також, вчора о 10:30, 16:00 та 18:00 обстрілів зазнали два села Широківської громади. В результаті чого в одному із них повністю зруйновано будинок та ще чотири пошкоджено. Постраждалих немає. У Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно", – підсумував Кім.

Кожен з російських ударів, усі прояви російського терору проти українських міст і людей не зійдуть окупантам з рук.

Так на нічний обстріл Миколаєва відреагував президент України Володимир Зеленський. У Telegram він опублікував відео рятувальних робіт на місці російського удару.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти масовано обстріляли Миколаїв з областю: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі