середа, 16 березня 2022 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти гатять ракетами по містах. Хочуть знищити ППО і будинки України

У ніч на 16 березня окупанти обстріляли населені пункти Одещини, нанесли нові удари по Києву. Були вибухи на залізничному вокзалі у Запоріжжі та у Вінниці.

Після обстрілів на Одещині двоє людей отримали поранення. Обійшлося без жертв, повідомив речник оперативного штабу одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Мета ворога – пробити систему протиповітряної оборони Одеси. Виявити та знищити її. Сигнали протиповітряної оборони лунають не просто так. Слід виконувати все, що необхідно", - сказав Братчук.

У Києві ворожа ракета влучила у житловий будинок в Шевченківському районі. "Приліт" стався близько 06:00, повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій.
На місці працюють рятувальники. Евакуювали 37 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блискавична атака: супутники зняли "підсмажену" авіацію РФ під Херсоном

Автор: ДСНС
 
Момент потрапляння ракети у будинок, зняли очевидці.
Також у столиці ворожа ракета влучила в завод автоматики, за попередніми даними. Офіційного підтвердження цьому на 07:49 ще не було.
Автор: телеграм-канал "Реальный Киев"
 
У Вінниці було чутно два вибухи близько 04:00, повідомляють місцеві. Де саме рвонуло поки не повідомляється. Ймовірно, спрацювала система протиповітряної оборони міста. Також рвонуло на залізничному вокзалі у Запоріжжі.
Били окупанти і по району Салтівка у Харкові.
Ракетна атака загарбників сталася сьогодні вночі й під Нікополем на Дніпропетровщині. Люди не постраждали.

"Ситуація в області напружена, але стабільна та контрольована. Ворожих військ на нашій території немає", - написав у власному телеграм-каналі глава дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти гатять ракетами по містах. Хочуть знищити ППО і будинки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі