понеділок, 06 червня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти перетягнули засоби ППО на острів Зміїний - британська розвідка

Окупанти перетягнули засоби ППО на острів Зміїний - британська розвідка
На Донбасі тривають запеклі бої у Сіверськодонецьку. Фото: Генштаб

Російські війська перемістили численні засоби протиповітряної оборони на острів Зміїний у західній частині Чорного моря.

Це системи SA-15 і SA-22 (тактичні зенітно-ракетні комплекси. - Gazeta.ua). Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

Імовірно, що ця зброя призначена для забезпечення протиповітряної оборони російських військово-морських кораблів, які діють навколо острова Зміїний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили ракетами по ДВРЗ в Києві: наслідки атаки у фото

Активність Росії на острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя та перешкоджає відновленню морської торгівлі. Зокрема, експорту українського зерна.

Вранці 5 червня російські крилаті ракети повітряного базування Х-101 вразили залізничну інфраструктуру Києва. Імовірно, намагаючись зірвати постачання західної військової техніки до передових українських підрозділів.

На Донбасі тривають запеклі бої у Сіверськодонецьку. Російські війська продовжують просуватися в напрямку Слов'янська в рамках спроби оточення українських сил.

Ворог активізує дії навколо острова Зміїний, тримає напоготові до ракетного удару два фрегати, споряджені крилатими ракетами типу "Калібр". Кораблі окупантів продовжують блокаду судноплавства. Немає ознак підготовки десантної операції. Однак можливі спроби підходів і висаджування ДРГ на берег чи в гирло Дуная або демонстративний обстріл прибережних районів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти перетягнули засоби ППО на острів Зміїний - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі