середа, 01 червня 2022 04:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог активізувався біля Зміїного та тримає напоготові фрегати з "Калібрами"

Ворог активізувався біля Зміїного та тримає напоготові фрегати з "Калібрами"
Російський загарбник тримає напоготові до ударів два фрегати з ракетами. Фото: "Українська правда".

Ворог активізує свої дії навколо острова Зміїний, тримає напоготові до ракетного удару два фрегати, споряджені крилатими ракетами типу "Калібр".

Кораблі окупантів продовжують блокаду судноплавства, повідомило Оперативне командування "Південь" у Facebook.

"Розташування ворогом на Зміїному зенітних ракетно-гарматних комплексів, реактивних систем залпового вогню, в тому числі модернізованих, та станцій радіоелектронної боротьби свідчить про намір захистити від нашого ураження рашистські кораблі та про загрозу застосування озброєння по узбережжю Одещини", - зазначають там.

За інформацією ОК "Південь", немає ознак підготовки десантної операції. Однак, не виключені спроби підходів та висадки ДРГ на берег чи в гирло Дуная, або демонстративний обстріл прибережних районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишилися ще й винні: росіяни в морі обікрали турецьких рибалок і виставили їм рахунок

Там наголошують, що наразі на узбережжі моря особливо небезпечно.

"Штормом знов сьогодні зірвало з якоря дві ворожих морських міни. Одну віднесло хвилями до пологого піщаного берега Одещини", - йдеться у повідомленні.

ЇЇ знешкодили, іншу підірвали просто в морі, поки вона перебувала на безпечній відстані.

Кораблі росіян обережно тримають дистанцію від материкової України, остерігаючись ракетного ураження. 31 травня ОК "Південь" повідомило, що на острові Зміїний здійснюється перехід на підтримку військ окупанта десантного катера "Дюгонь" та двох десантних швидкісних катерів "Раптор".

Зараз ви читаєте новину «Ворог активізувався біля Зміїного та тримає напоготові фрегати з "Калібрами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі