вівторок, 31 травня 2022 04:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворожі кораблі бояться ракетного удару і тримаються далеко від берега - ОК "Південь"

Ворожі кораблі бояться ракетного удару і тримаються далеко від берега - ОК "Південь"
Ворожі кораблі в Чорному морі бояться підпливати до берега. Фото: Кореспондент

Кораблі росіян обережно тримають дистанцію від материкової України, остерігаючись ракетного ураження.

В Чорному морі кораблі окупантів продовжують виконувати завдання з блокування судноплавства та роботи портів, повідомляє Оперативне командування "Південь" у Facebook.

Один носій крилатих ракет морського базування типу "Калібр" окупантів готовий до застосування і знаходиться в морі.

На острові Зміїний здійснюється перехід на підтримку військ окупанта десантного катера "Дюгонь" та двох десантних швидкісних катерів "Раптор".

На узбережжя Одещини шторми продовжують викидати ворожі морські міни. Вчасно виявлену і знешкоджену, встигли виловити та відвезти в безпечне місце для контрольованого підриву фахівці підривної команди.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ворожим силам за добу завдано суттєвих втрат: всього знищено 78 окупантів, вісім танків, дві гаубиці, самохідна гармата "Піон", дві реактивні системи залпового вогню "Град", п'ять одиниць броньованої та дві – автомобільної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові ліквідували 46 окупантів

Противник активізує авіаційні та артилерійсько-мінометні удари. Двічі парою гелікоптерів Мі-24 було нанесено удари по наших позиціях.

Окупанти обстріляли тилову Миколаївщину тричі далекобійною ствольною артилерією "Піон" та реактивною системою залпового вогню "Ураган".

Влучивши по житлових кварталах та промислових об'єктах міста і передмістя Миколаєва, вороги пошкодили приватний млин, виробничі приміщення м'ясопереробного підприємства, приватні подвір'я і водогін. Ведуться відновлювальні роботи. Постраждало чотири цивільних особи.

В ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони на Південнобузькому напрямі, ворог залишив село Миколаївка, на півночі Херсонщини. Це призвело до панічних настроїв та деморалізувало рашистів в інших підрозділах.

Зараз ви читаєте новину «Ворожі кораблі бояться ракетного удару і тримаються далеко від берега - ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі