четвер, 28 липня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупація Запоріжжя: Маляр розповіла про "підтримку" росіян місцевими

Окупація Запоріжжя: Маляр розповіла про "підтримку" росіян місцевими
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: скріншот з відео

На Запорізькому залізорудному комбінаті жоден працівник не погодився на співпрацю з росіянами.

Громадяни, які вимушені залишатися на окупованих територіях, не підтримують окупанта. Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла під час брифінгу 28 липня, передає Gazeta.ua.

На сьогодні росіяни не можуть заповнити вакансії, якими вони намагаються встановити свій злочинний режим. Тому на ці посади запрошують громадян Росії. Однак, останні бояться їхати в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни навіть теоретично не можуть провести "референдум" на Запоріжжі – Старух

"Є приклади, наприклад, Запорізький залізорудний комбінат, коли жоден працівник підприємства не погодився на співпрацю з окупантом", – наголосила заступниця міністра.

Додала, що Росія на окупованих територіях продовжує протиправні дії – позбавляє людей мобільного зв'язку, відкриває свої банки, примушує українців брати російські паспорти.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Окрім того, колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Окупація Запоріжжя: Маляр розповіла про "підтримку" росіян місцевими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі