субота, 15 квітня 2023 10:18

Очікують тривалої війни: британська розвідка прокоментувала електронні повістки для росіян

Очікують тривалої війни: британська розвідка прокоментувала електронні повістки для росіян
У Росії запровадили електронний облік військовозобов'язаних. Фото: gettyimages.com

У британській розвідці прокоментували ухвалений російською Держдумою та підписаний президентом Володимиром Путіним закон про єдиний реєстр осіб, придатних до військової служби.

Основним його наслідком у майбутньому стане можливість вручати росіянам повістки в електронному вигляді. Про це у Twitter повідомляє міноборони Великої Британії.

Це усуне одну з перешкод, яка раніше дозволяла декому ухилятися від призову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку ціль переслідує Кремль запровадженням електронних повісток: відповідь ISW

"З огляду на те, що дані про призов осіб тепер пов'язані з іншими державними онлайн-сервісами, цілком ймовірно, що влада каратиме тих, хто ухиляється від призову, автоматично обмежуючи права на працевлаштування та виїзд за кордон", ‒ йдеться у повідомленні.

Нововведення вступлять в силу вже цього року. Однак, вони конкретно не вказують на будь-яку нову велику хвилю примусової мобілізації.

"На цей момент Росія надає пріоритет набору додаткових добровольців. Однак цей захід, швидше за все, є частиною довгострокового підходу до набору військових, оскільки Росія очікує тривалого конфлікту в Україні", ‒ зазначають у британській розвідці.

Держдума Росії 11 квітня ухвалила закон про електронні повістки у військкомат для військовозобов'язаних. Тепер росіянам їх надсилатимуть і через онлайн-систему "Госуслуги". Тим, хто отримав повістки, закриють виїзд з країни.

Президент РФ Володимир Путін 14 квітня підписав закон, який передбачає створення єдиного реєстру військового обліку. Документ запроваджує низку обмежень для громадян, які отримали повістку, але не прийшли до військкомату.

Зараз ви читаєте новину «Очікують тривалої війни: британська розвідка прокоментувала електронні повістки для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі