субота, 24 червня 2023 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ніж у спину": Кадиров прокоментував бунт Пригожина й обрав сторону Путіна

"Ніж у спину": Кадиров прокоментував бунт Пригожина й обрав сторону Путіна
Дії ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина це "зрада, ніж у спину і справжній військовий заколот", заявив глава Чечні Рамзан Кадиров. Фото: колаж

Дії ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина – це "зрада, ніж у спину і справжній військовий заколот".

Про це у Telegram заявив глава Чечні Рамзан Кадиров, який звернувся до російських бійців із закликом "не вестися на провокації". Він додав, що його бойовики готові допомогти Міноборони РФ придушити заколот Пригожина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики "Вагнера" підтвердили збиття трьох російських вертольотів

"Те, що відбувається – це не ультиматум Міністерству оборони. Це виклик державі, і проти цього виклику необхідно всім згуртуватися навколо національного лідера", – написав Кадиров, який прямо висловив підтримку російському диктатору Володимиру Путіну.

Глава Чечні заявив, що бійці Міноборони і Росгвардії Чеченської Республіки нібито вже виїхали "в зони напруженості".

"Заколот має бути придушений, і якщо для цього необхідно вжити жорстких заходів, то ми готові", – написав Кадиров.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

23 червня ватажок "вагнерівців" звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої.

Зараз ви читаєте новину «"Ніж у спину": Кадиров прокоментував бунт Пригожина й обрав сторону Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі