неділя, 17 липня 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу – Кім

Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу – Кім
Росія масовано обстріляла Миколаїв ракетами. Фото: ілюстративне, ДСНС України

17 липня близько 3:05 Миколаїв знову зазнав масованого ракетного обстрілу росіян.

Попередньо відомо про влучання та пожежі на двох промислових підприємствах. Інформація уточнюється, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в Тelegram.

За його словами, окупанти не припиняли атакувати Миколаївщину і 16 липня. Орієнтовно об 11:00 обстріляли села Шевченкове, Зоря, Новоруське Шевченківської громади Миколаївського району.

"У селі Шевченкове три людини загинули та три зазнали поранень. Також в населених пунктах є влучання в житлові будинки, в результаті чого виникли пожежі та руйнування", – уточнив Кім.

О 12:00 зазнало масованого обстрілу і село Лимани Галицинівської громади. Пошкоджені житлові будинки та господарські будівлі. Постраждалих немає.

Тривожною була минула доба і в Баштанському районі через ворожі атаки, за словами Кіма.

Широківська громада. Обстріли лунали з 9:30 по 14:30. Одна жінка загинула та зруйновано житловий будинок. Влучання теж були по сільськогосподарських будівлях, корівникам та поза межами населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розповів про ситуацію на півдні України

Володимирівська громада. Орієнтовно о 19:00 обстріляли село Володимирівка. Влучання були за межами населеного пункту. За попередньою інформацією постраждалих та пошкоджень немає.

Інгульська громада. Орієнтовно стріляли о 18:30 та 19:00. Внаслідок влучань горіли поля. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Березнегуватська громада. Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

У Вознесенських та Первомайських районах день та ніч минули "відносно спокійно".

У ніч на 17 липня російські загарбники продовжили обстрілювати Миколаїв. Там пролунали більш ніж 10 потужних вибухів, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. Є займання. Детальну інформацію пообіцяв повідомити згодом.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто і область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу – Кім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі