пʼятниця, 04 травня 2018 13:22

Назвали попередні причини пожежі та вибухів у Балаклії

Назвали попередні причини пожежі та вибухів у Балаклії
У Міноборони розглядають три можливі причини пожежі, що виникла на складах боєприпасів у Балаклії Харківської області. Фото — ДСНС

У Міноборони розглядають 3 можливі причини пожежі, що виникла на складах боєприпасів у Балаклії Харківської області. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов.

Перша з них – загорання сухої трави внаслідок попадання під гусениці пожежного танку вибухонебезпечного предмета, що здетонував.

Друга – попадання на суху траву іскри від вихлопної труби пожежного танку.

Третя версія, яку розглядають у Міноборони – дія сонця на вибухові предмети, що перебували на цій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у Балаклії: прокуратура відкрила справу

Микола Шевцов зазначив, що пожежа виникла у технічній частині, де не зберігалися боєприпаси. Однак там були боєприпаси, що потрапили туди після попередніх вибухів 2017 року. Саме зачищення цієї території у цей час і проводили 12 груп розмінування. Їм на допомогу прибули 11 автомобілів та пожежний танк.

Також чиновник повідомив, що після вибухів 2017-го на території частини залишилися майже 10 тис. т боєприпасів. На цей час звідти вивезли понад 6 тис. т.

На сьогодні загрози для місцевих жителів через пожежу немає.

За оперативною інформацією рятувальників, пожежу на території військової частини у місті Балаклія Харківської області локалізували. Тліють лише 2 осередки, вибухів нема. Пожежу сподіваються ліквідувати до кінця дня.

Зараз ви читаєте новину «Назвали попередні причини пожежі та вибухів у Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі