вівторок, 02 листопада 2021 15:15

Напад на журналістів "Схем": справа пішла до суду менш ніж за місяць

Напад на журналістів "Схем": справа пішла до суду менш ніж за місяць
Справу про напад на "Схеми" в Укрексімбанку передали до суду. На лаві обвинувачених колишній голова правління Євген Мецгер та троє його підлеглих. Фото: "Схеми"

Справу про напад на журналістів програми "Схеми" під час інтерв'ю в Укрексімбанку передали до суду менш ніж за місяць - 2 листопада.

Підозрюваних четверо: уже колишній голова правління Євген Мецгер, директор департаменту інформаційної політики банку Володимир Пікалов, керівник департаменту банківської безпеки й начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку, повідомили в пресслужбі прокуратури Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві "замінували" будівлю скандального Укрексімбанку

"Дії колишнього голови правління та прессекретаря кваліфікували як незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується в роботі, перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків", - ідеться в повідомленні.

Двом іншим працівникам банку до статті про перешкоджання роботі журналістів додали ще умисне скоєння насильницьких дій.

У разі доведення провини їм загрожує штраф або до п'яти років обмеження волі.

4 жовтня 2021 року журналісти програми "Схеми" записували інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером у приміщенні фінансової установи.

Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати в журналістів камери, знищити відеозаписи інтерв'ю та заборонити подальше знімання.

Того ж дня журналісти відтворили знищене відео. І вже 6 жовтня Мецгер заявив про складання повноважень на час слідства.

Зараз ви читаєте новину «Напад на журналістів "Схем": справа пішла до суду менш ніж за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі