неділя, 22 травня 2016 13:41

Найгарячішою точкою залишається Авдіївська промзона - Мотузяник

Ситуація в районі проведення АТО характеризується активізацією бойовиків по всьому фронту.

Як повідомив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузянік на брифінгу, найгарячішою точкою залишається Авдіївська промзона.

"Тут бойовики зухвало порушили Мінські домовленості, випустивши 70 артилерійських снарядів калібром 122 міліметри. Також на цій ділянці незаконні збройні формування стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - повідомив він.

Під час цих обстрілів постраждав житловий сектор. Зокрема, один будинок повністю згорів, ще один отримав значні пошкодження. Поранена жінка похилого віку.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти приховують інформацію про загиблих і поранених на Донбасі - розвідка

"Щільність вогню бойовиків була настільки висока, що існувала пряма загроза життю не тільки військовослужбовців і мирних жителів, а й представників Спільного центру з контролю і координації. Україна взяла на себе зобов'язання гарантувати безпеку наглядової місії, тому всі її члени були евакуйовані, включно з представниками російської сторони. цей обстріл мав наочно продемонструвати представникам місії ОБСЄ і росіянам небажання бойовиків дотримуватися перемир'я ", - додав Мотузянік.

Він зазначив, що відразу після обстрілів Авдіївки, бойовики розгорнули гармати і вдарили в бік Донецька, щоб звинуватити сили АТО.

Нагадаємо, 21 травня бойовики 13 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Найгарячішою точкою залишається Авдіївська промзона - Мотузяник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі