субота, 23 квітня 2016 17:10

На Житомирщині чоловік спалив хату сусідові через образу

На Житомирщині чоловік спалив хату сусідові через образу

Житель села Коростки Любарського району на Житомирщині спалив будинок сусіда. Він перебував у нетверезому стані і перед тим кілька разів заходив до тієї хати, повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

"На момент прибуття поліцейських на місце події рятувальники уже локалізували пожежу. Вогонь пошкодив дах будівлі та частково його стіни. Правоохоронці з'ясували, що у будинку проживав 60-річний пенсіонер. Коли виникла пожежа, він був усередині оселі, на щастя, вчасно устиг вибратися надвір і не постраждав", - коментують у поліції.

Господар розповів, що перед тим серед ночі до нього заходив 48-річний односельчанин, який проживає неподалік. Приходив і стукав у двері, але йому не відчинили через явно не тверезий стан гостя.

"Через годину він повернувся, ще п'яніший і взявся виламувати двері. Потім я почув запах диму знадвору і врешті через вікно побачив вогонь. Коли вибрався назовні, то на подвір'я вже збігалися сусіди. Спочатку загорілися сухі стебла кукурудзи, тюки з якими знаходилися попід стінами хатини. А потім дах", - згадує постраждалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі підпалили хату бійця АТО

Того хто добивався до сусіда вже не було і його взялися розшукувати.

"За висновками експертизи, причиною пожежі стало занесення стороннього джерела вогню. Працівники поліції перевірили наявну інформацію і у результаті дійсно викрилася причетність до підпалу вказаного потерпілим чоловіка. У протиправних діях він зізнався, - розповів начальник Любарського ВП ГУНП Микола Бондарчук.

Сам винуватець чітко пояснити, навіщо і як підпалив чужий будинок не зміг. Каже, що отямився, коли побачив, як люди збігаються на пожежу, перелякався і поспішив зникнути.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за статтею "умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу". Чоловікові офіційно оголошено про підозру, йому загрожує від 3 до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, вчора пожежа трапилася у місті Лебедин Сумської області. У вогні загинули двоє чоловіків і жінка. Дерев`яний будинок загорівся близько опівночі. Вогонь гасили кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині чоловік спалив хату сусідові через образу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі