понеділок, 04 червня 2012 14:23

На українській залізниці "працював" вірменський злодій

На українській залізниці "працював" вірменський злодій
Грабіжник викрав у росіянки майже 5 тисяч доларів. Фото: mvs.gov.ua

Працівники лінійного відділення на станції Бахмач затримали поїзного крадія зі стажем, який на під'їзді до кордону залишив сплячу пасажирку без документів та копійки грошей, повідомляє СЗГ Управління МВС України на Південно-Західній залізниці.

Громадянка Росії, уродженка міста Кам'янець-Подільський, Хмельницької області їхала від матері у Москву потягом "Хмельницький — Москва". Лягаючи спати у плацкартному вагоні, сумку поклала між собою і стіною, особливо не переймаючись, чи надійно сховані її речі.

Уночі, коли поїзд прямував в напрямку російського кордону, жінка прокинулась і помітила, що сумка зникла. Серед інших речей там був паспорт на її ім'я і гаманець, в якому знаходились 4250 доларів США, 4 тисячі гривень і дрібні купюри рублів Росії.

Про цю подію негайно повідомили лінійний відділ міліції на ст. Бахмач, адже саме там наступна зупинка потягу. Його прибуття вже очікувала слідчо-оперативна група. В сусідньому вагоні правоохоронці помітили знервованого чоловіка, він не міг відповісти, де його квиток та місце. Отже міліціонери з'ясовували обставини крадіжки під час подальшого руху потягу, а літню жінку та безквиткового пасажира доставили до відділку міліції.

Під час проведення особистого огляду, в присутності понятих, у чоловіка в кишенях штанів виявили понад тисячу гривень. Крім того встановили, що знятий з поїзда 37-річний мешканець Республіки Вірменія нещодавно відбував покарання в Україні за ряд крадіжок, скоєних ним виключно у поїздах. Від дачі показів він відмовлявся, мотивуючи незнанням мови та вимагав перекладача. Свою причетність до скоєння злочину заперечував.

Не зважаючи на відсутність доказів роботу правоохоронці не припиняли. Для зручності, при здійсненні дактилоскопіювання чоловіка попросили присісти на стілець. Проте присісти він не міг та терміново почав проситися до вбиральні. Тоді досвідчені міліціонери здогадалися, в чому справа - решту викрадених грошей чоловік сховав "аж занадто надійно"...

Тільки після цього сума вилучених коштів і купюри зійшлись з викраденими. Проте виявили незначну нестачу, причину якої з'ясували правоохоронці, що відпрацьовували поїзд: після крадіжки чоловік встиг повечеряти у вагоні-ресторані.

Відносно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно). За таке діяння чоловікові загрожує до 5 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На українській залізниці "працював" вірменський злодій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі