неділя, 13 листопада 2022 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині виявляють катівні окупантів

На Херсонщині виявляють катівні окупантів
Окупанти катували українців у поліцейських дільницях. Фото: eastnews.ua

У Херсонській області знаходять катівні окупантів.

Зокрема їх влаштовували у відділках поліції, сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі телемарафону

"Ми спостерігаємо традиційну картину для деокупованих територій – на території поліцейських управлінь широко використовувалися так звані катівні, людей тримали в абсолютно нелюдських умовах, розстрілювалися гуманітарні конвої. Я вже мовчу про десятки майнових злочинів окупантів проти мирного населення", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна скоро увійде у нову фазу – NYT

Найближчими днями туди допустять журналістів. Це має дозволити безпекова ситуація.

Про масові поховання на Херсонщині ще зарано говорити.

"Але, за звичною практикою, як тільки ми встановлюємо місця масових поховань, ми відразу робимо все можливе для ідентифікації тіл і належного документування воєнних злочинів", – додав Єнін.

З 1 жовтня на Херсонському напрямку українські військові просунулись углиб на 36,5 км, деокупували 41 населений пункт, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

11 листопада українські військові перебували на підступах до Херсона. До міста увійшли спеціальні підрозділи, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Згодом президент Володимир Зеленський вперше прокоментував прихід Збройних сил України до Херсона. Глава держави опублікував відео зі звільненого від російських окупантів міста.

ЗСУ збирають на звільнених територіях півдня України трофеї – російські танки, артилерію та багато іншої техніки, яку окупантам не вдалося переправити на той берег Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині виявляють катівні окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі