понеділок, 30 травня 2022 19:44

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині й Запоріжжі українці продовжують успішний контрнаступ

На Херсонщині й Запоріжжі українці продовжують успішний контрнаступ
Українці просунулися на 8-10 км на Херсонщині та Запоріжжі. Фото: ілюстративне, t.me/ministry_of_defense_ua

Збройні сили України відкинули ворога на 8-10 км на окремих напрямках на Херсонщині й у Запорізькій області

Увечері 28 травня Генштаб ЗСУ повідомив про наступ на позиції окупантів на півдні країни. Сьогодні, 30 травня, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко повідомив про перші результати в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ під Херсоном: у The New York Times описали успіх ЗСУ

"На півдні України станом на вечір 29 травня на певних напрямках на Херсонщині й у Запорізькій області українські захисники просунулися в середньому на 8-10 кілометрів. ЗСУ вибили окупантів з кількох населених пунктів", - зазначив він.

Водночас посадовець порадив українцям стежити за офіційними повідомленнями та орієнтуватися насамперед на офіційні повідомлення Генштабу ЗСУ.

У Новій Каховці на Херсонщині серед окупантів масова паніка. Там днями збили російський винищувач у районі Нової Каховки, повідомив народний депутат України Сергій Хлань.

ЗСУ пішли в контрнаступ у Бериславському напрямку. Просунулися на 9 км і розділили ворога на дві частини. Окупанти фактично потрапили в оперативне оточення.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині й Запоріжжі українці продовжують успішний контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі