субота, 16 квітня 2022 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині є щонайменше три підвали, де катують і вбивають українців - Арестович

На Херсонщині є щонайменше три підвали, де катують і вбивають українців - Арестович
Олексій Арестович заявив, що є щонайменше три підвали, де катують і вбивають українців на Херсонщині. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Щонайменше три підвали, де кілька десятків полонених перебувають в ув'язненні, є на Херсонщині. Частину з людей катують, інших - вбивають.

Тих українців, які тримали в підвалі, вже похоронили, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю "Фейгин LIVE".

"Загалом вони (російські загарбники. – Gazeta.ua) не дуже лютують у Херсоні щодо мирного населення. Там навіть мешканці проводять акції протесту. І я розумію чому", – сказав він.

За його словами, головною причиною є те, що росіяни хотіли створити там Херсонську народну республіку. Інша версія - загарбники взагалі хотіли мати місто в складі РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні противник може відновити наступ - Генштаб

"Тож хто налаштовуватиме проти себе людей, якими хоче керувати? Але тепер вони розуміють, що не втримають (Херсон. – Gazeta.ua), тож їх вже мало що стримує", – зазначив радник глави ОП.

Арестович сказав, що для Херсону немає такої небезпеки, яка була, наприклад, у Бучі Київської області. Бо наразі до міста прикута увага. Хоча ситуація на Херсонщині залишається проблемною.

Також він переконаний, що події в Херсоні пояснюють трагедії Бучі: так російські окупанти розуміли, що успіху в них не буде і ці території зберегти їм не вдасться. Тому вони діяли за принципом "тоді не діставайся ти нікому".

Херсон і більша частина Херсонської області понад місяць у російській окупації. Загарбники створили аналог донецької "Ізоляції" для катувань незгодних з окупаційним режимом.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині є щонайменше три підвали, де катують і вбивають українців - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі