четвер, 11 жовтня 2012 21:48

На Харківщині від вибуху газових парів нафти загинув чоловік

На Харківщині від вибуху газових парів нафти загинув чоловік
Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом порушення правил техніки безпеки під час виконання небезпечних робіт. Фото: fakty.ictv.ua

На асфальтовому заводі в м. Краснограді Харківської області стався вибух газових парів нафти, в результаті якого одна людина загинула, дві - постраждали.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

"11 жовтня об 11:45 до прокуратури Красноградського району надійшло повідомлення про те, що на асфальтовому заводі центральної бази виробничого забезпечення бурового управління "Укрбургаз" у м. Краснограді стався вибух газових парів нафти, у результаті загинула одна особа, двоє - постраждало", - заявили в прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті від вибуху цистерни загинув чоловік

Згідно з повідомленням прес-служби, встановлено, що вранці під час монтажу металевих східців та майданчика проводилися електрозварювальні роботи над частково заповненою ємністю із сирою нафтою. Близько 11:00 спалахнули та одночасно вибухнули пари нафти без подальшого горіння. Внаслідок цього загинув 54-річний оператор.

Електрозварювальник та один із керівників бази отримали термічні опіки шкіри 2-3-го ступенів та політравми. Обидва госпіталізовані до реанімаційного відділення центральної районної лікарні.

Також у прокуратурі повідомили, що слідчим відділом прокуратури області порушена кримінальна справа за фактом порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині від вибуху газових парів нафти загинув чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі