понеділок, 20 грудня 2010 11:39

Вибух на нафтопроводі знищив цілі вулиці та затьмарив небо (ФОТО)
10

Фото: Reuters

Щонайменше 27 людей загинули і більше 50-ти поранені в результаті вибуху на нафтопроводі в центральному районі Мексики.

Місцева влада заявляє, що причиною трагедії стала спроба групи осіб незаконно завантажити деяку кількість нафти на одній з ділянок нафтопроводу.

За словами очевидців, вибух був такої сили, що потоки палаючої нафти досягли прилеглих житлових районів. Спалено цілі вулиці, зруйновано будинки, сотні людей змушені були тікати, кинувши все. Нафтопровід належить державному концерну "Pemex".

За словами губернатора штату Пуебла Валентина Менезеса, перші результати розслідування показали, що невідоме кримінальне угруповання зробило у нафтопроводі проколи для незаконного скачування нафти.

"Вони втратили контроль над ситуацією через високий тиск, при якому нафта залишає трубу. Вона хлинула бурхливим потоком, після чого вистачило однієї іскри, щоб ми побачили вогненні річки, що наповнили вулиці", - сказав Менезес.

За попередніми підрахунками, вибух охопив площу радіусом у п'ять кілометрів. За головним вибухом послідували ще чотири менш потужних. Справитися з вогнем вдалося лише через кілька годин. Керівництво компанії "Pemex" заявило, про тимчасове припинення роботи нафтопроводу.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Вибух на нафтопроводі знищив цілі вулиці та затьмарив небо (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі