пʼятниця, 02 березня 2012 11:32

На Costa Concordia панувала цілковита розпуста: алкоголь, наркотики і повії

На Costa Concordia панувала цілковита розпуста: алкоголь, наркотики і повії

На затонулому в січні італійському круїзному лайнері Costa Concordia, як і на інших кораблях, що належать компанії Costa Crociere, вся команда, включаючи керівництво, регулярно вживала алкоголь у великих дозах і наркотики. Крім того, на борту з відома капітана Франческо Скеттіно постійно перебували повії, а офіцери сексуально домагалися жінок-колег, стверджують колишні члени екіпажу.

Перше попереднє слухання у справі про катастрофу Costa Concordia в Тірренському морі поблизу острова Джильо пройде в суботу, 3 березня, в Гроссето, повідомляє британська газета The Telegraph. Дві жінки, які раніше були в команді, за даними італійських ЗМІ, розповіли на допиті в прокуратурі, що вони бачили, як офіцери нюхали кокаїн, напивалися до несвідомого стану і приставали до членів екіпажу жіночої статі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан тікав у шлюпці під ковдрою

Одна з допитаних жінок, яку цитують газети La Stampa і Il Messagero, стверджує, що капітан Скеттіно "використовував жінок як товар для обміну". Медсестра і представниця відділу по роботі з пасажирами, які давали свідчення, працювали на Costa Concordia та інших судах Costa Cruises в 2009 і 2010 роках.

Медсестра Валентина Б. розповіла, що працювала разом з капітаном Скеттіно на кораблі Costa Atlantica в січні і лютому 2010 року, але змушена була звільнитися, тому що зіткнулася з "корупцією, наркотиками і проституцією". Вона заявила, що своїми очима бачила, як офіцери нюхали кокаїн, і порадила перевірити колишніх членів екіпажу на наркотики. За словами Валентини, вона працювала на трьох судах Costa Cruises, і кораблі були "один іншого гірше".

Друга жінка, яку ЗМІ називають Мері Г., повідомила прокурорам, що працювала на Costa Concordia в 2010 році протягом двох місяців. За її словами, дуже часто вищі офіцери та інші члени екіпажу були п'яні. Свідок стверджує, що сама стала жертвою сексуальних домагань з боку одного з матросів, який знаходився під дією наркотиків.

У керівництві Costa Cruises заяви жінок не коментували, проте зазначили, що на всіх кораблях компанії діють суворі правила і заборони на вживання наркотиків, регулярно проводяться перевірки. Як говориться в офіційній заяві компанії, на борту всіх належних їм лайнерів заборонено зберігати наркотики або торгувати ними. Члени екіпажу, викриті в зберіганні, використанні або продажі зілля, підлягають негайному звільненню і видаленню з судна.

Крім того, наголошується в документі, екіпажам компанії не дозволяється вживати алкоголь у кількості, що може вплинути на виконання службових обов'язків. Члени команди, що стоять на вахті, не можуть пити спиртне, принаймні, за 4 години до початку зміни, запевняють в керівництві Costa Cruises.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На затонулій Costa Concordia знаходиться шість тисяч творів мистецтва

Раніше ЗМІ вже згадували про розгульний спосіб життя капітана Франческо Скеттіно, в каюті якого під час останнього рейсу Costa Concordia жила його коханка - 25-річна молдаванка Домника Чемортан. А два тижні тому спливла і тема наркотиків - адвокати, що представляють тих, хто вижив в катастрофі пасажирів, повідомили пресі, що у волоссі капітана нібито знайдені сліди кокаїну.

При цьому, правда, зазначається, що офіційно ці дані не підтверджені: експерт, який робив аналіз для прокурорів у справі, слідів наркотику не знайшов, також нічого кримінального не було виявлено в сечі Скеттіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан Costa Concordia всю провину поклав на судновласників

52-річний капітан лайнера, який вважається головним обвинуваченим у справі про катастрофу, продовжує залишатися під домашнім арештом у своєму будинку під Неаполем. Його підозрюють у ненавмисному вбивстві і залишенні пасажирів корабля без допомоги.

Лайнер Costa Concordia зазнав аварії в Тірренському морі поблизу острова Джильо біля узбережжя італійській області Тоскани 14 січня. На борту судна знаходилися більше 4200 осіб. За останніми даними, загинули 17 людей, ще 15 вважаються зниклими безвісті.

Зараз ви читаєте новину «На Costa Concordia панувала цілковита розпуста: алкоголь, наркотики і повії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі