середа, 02 листопада 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

На аеродромі в Білорусі росіяни концентрують носії гіперзвукових ракет ‒ супутникові знімки
3

У Білорусі на аеродромі в Мачулищах продовжують перебувати три російських літаки МіГ-31К та ракетні контейнери.

Про це свідчать нові супутникові знімки, опубліковані норвезьким виданням Faktisk, повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн у Telegram.

Компанія Planet Labs зробила супутникові знімки 18 та 31 жовтня.

На білоруському аеродромі в Мачулищах росіяни концентрують літаки
Фото: t.me/Hajun_BY
На білоруському аеродромі в Мачулищах росіяни концентрують літаки
На білоруському аеродромі в Мачулищах росіяни концентрують літаки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає жодних ознак перекидання гіперзвукової зброї до Білорусі – Білий дім

"На свіжих фото видно три надзвукові винищувачі-перехоплювачі Міг-31К ВКС РФ, які можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал" і здатні запускати їх на відстань до 2 тисяч км. Це винищувачі з реєстраційними номерами: RF-92462, RF-92339 та RF-92333", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, на аеродромі зафіксували кілька ракетних контейнерів, на які звертала увагу британська розвідка у своєму огляді від 1 листопада. У контейнерах можуть зберігатися ракети "Кинжал".

"Моніторингова група "Беларускі Гаюн" висувала припущення про доставку "Кинджалів" до Мачулищ ще 18 жовтня. Ракети могли бути доставлені на аеродром 16 жовтня, коли з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ.

На супутникових фото також видно шість гелікоптерів Мі-24 білоруської армії та два вертольота Мі-8.

Загроза завдання нових ударів та застосування ударних безпілотників по Україні зберігається. Зокрема, і з території Білорусі. Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка – без суттєвих змін, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 2 листопада.

Білоруським військовим здається, що існують плани щодо можливого введення Польщею військових контингентів НАТО на її територію. 101-ша повітряно-десантна дивізія США, яка начебто "готується" вторгатися до Білорусі, уже прибула до Польщі, заявив голова Комітету держбезпеки Іван Тертель, пише Белта.

Зараз ви читаєте новину «На аеродромі в Білорусі росіяни концентрують носії гіперзвукових ракет ‒ супутникові знімки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі