вівторок, 20 грудня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми продовжуємо їх накривати" ‒ Гуменюк розповіла про бої за Кінбурнську косу

"Ми продовжуємо їх накривати" ‒ Гуменюк розповіла про бої за Кінбурнську косу
Запеклі бої тривають на півдні у напрямку Кінбурнської коси. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У напрямку Кінбурнської коси на південному фронті триває протистояння й контрбатарейна боротьба.

Загалом ситуація на півдні України складна, але контрольована Силами оборони. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, українські війська продовжують виконувати вогневі завдання по позиціях ворога на Кінбурнській косі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінбурнська коса ‒ у ЗСУ розповіли про бої

"Вони продовжують там скупчуватись у нових для себе точках, але для нас всі ці точки відомі, ми продовжуємо їх накривати. Хоча вони мають туди підступи з суходолу і це продовжує їх підживлювати, але ми знаємо свою роботу і обов'язково доведемо її до логічного кінця", ‒ розповіла Гуменюк.

На півдні критичної активізації ворога не спостерігається. Хоча російські терористи продовжують обстрілювати мирне населення Нікопольщини. Потерпає також звільнена частина Херсонщини. За словами Гуменюк, обстрілами Нікопольщини з території Запорізької АЕС окупанти намагаються викликати вогонь з боку ЗСУ.

"Ми тримаємось міцно, даємо відсіч, але вона специфічна, ми маємо робити так свою роботу, щоб не зачепити об'єкт критичної інфраструктури, тому що Україна дотримується норм міжнародного гуманітарного права та законів ведення війни", ‒ наголосила вона.

Бої за Кінбурнську косу на півдні Миколаївщини досі тривають. Її вважають стратегічним плацдармом для обох сторін. Нині коса залишається "сірою зоною". А її визволення від російських загарбників може стати для України ключовим для повернення контролю над рухом Чорним морем. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів ветеран АТО, "кіборг", полковник СБУ та народний депутат Роман Костенко.

Щоб повністю звільнити Миколаївську область від російських окупантів, Збройним силам України залишилося деокупувати три населені пункти на Кінбурнській косі.

Зараз ви читаєте новину «"Ми продовжуємо їх накривати" ‒ Гуменюк розповіла про бої за Кінбурнську косу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі