понеділок, 17 липня 2023 09:14

Може бути провокацією Росії: Гуменюк прокоментувала вибухи на Кримському мосту

Може бути провокацією Росії: Гуменюк прокоментувала вибухи на Кримському мосту
На Кримському мосту фіксують серйозні руйнуванні. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Вибухи на Кримському мосту можуть бути провокацією з боку Росії.

Таку думку висловила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

За її словами, РФ може використати ситуацію як аргумент при обговоренні питання про зернову угоду.

"Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угруповання в даному районі та загальній напрузі на тлі питання щодо пролонгації "зернової угоди", створення подібних провокацій, про які дуже голосно відразу рапортує окупаційна влада Криму, є типовим способом вирішення питань країни-агресорки" , – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конструкція зайва": у ГУР висловились про вибухи на Кримському мосту

Керченський міст довжиною близько 18 км з'єднує Росію та Кримський півострів через острів Тузла. Він складається з двох шляхів – залізничного й автомобільного. Будівництво мосту значно спростило окупантам постачання продовольчих товарів та військової техніки на тимчасово окупований півострів. Весь масив техніки та живої сили, який Росія перекидає через Кримський міст, іде на два напрямки – Херсонський та Запорізький.

Без мосту російські військові фактично залишаються відрізаними від Росії. Оскільки міст у тимчасово окупованому Мелітополі теж зруйновано, росіяни не зможуть підтягувати техніку на Херсонщину та частину Запоріжжя захопленим суходолом. Тож нині в окупантів залишаються лише понтонні переправи – тобто значно менші можливості постачання озброєння.

Російським "туристам" тепер потрапити в Крим можна лише через Маріуполь. Це плюс майже тисяча кілометрів.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася "надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений.

Пізніше в РФ офіційно повідомили про загибель чоловіка та жінки й травмування їхньої доньки.

Зараз ви читаєте новину «Може бути провокацією Росії: Гуменюк прокоментувала вибухи на Кримському мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі