неділя, 05 листопада 2023 17:22

Московський піп з ОПЗЖ перешкоджав працівникам ТЦК - ЗМІ

Московський піп з ОПЗЖ перешкоджав працівникам ТЦК - ЗМІ
Шимон обирався депутатом від тепер вже забороненої партії "Опозиційна платформа - за життя". Фото: mukachevo.net

Служитель Російської православної церкви в Україні обізвав працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які прибули в монастир вручити повістки.

Про Свято-Покровський монастир у селі Ракошино Мукачівського району повідомив сайт mukachevo.net.

Працівники ТЦК намагалися вручити повістки служителям з монастиря. Проте настоятель монастиря, Митрофан (Володимир Шимон) заважав військовим.

Він у грубій і зневажливій формі висловився відносно візиту в монастир співробітників ТЦК, повідомляють.

Шимон обізвав військових "жуликами" та "безбожниками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила про підозру патріарху РПЦ Кирилу

Тим часом співробітники ТЦК намагалися толерантно пояснити Шимону візит до монастиря, пише ЗМІ.

50-річний Митрофан Шимон характеризується зверхнім і зневажливим ставленням, нецензурною лайкою. Володіє великим фермерським господарством, яке надає йому немалий дохід.

У власності настоятеля монастиря також є дорогі автомобілі, а на місцевих виборах він обирався депутатом Великолучківської ОТГ, висувався від партії "Опозиційна платформа - за життя", повідомляють.

Торік Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, яким користуються представники РПЦ в Україні. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і методички голови РПЦ Кирила Гундяєва.

У квітні журналіст Михайло Ткач повідомив про російське громадянство у митрополита Онуфрія (Ореста Березовського) і ще низки служителів РПЦ в Україні.

СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю.

Зараз ви читаєте новину «Московський піп з ОПЗЖ перешкоджав працівникам ТЦК - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі