пʼятниця, 14 вересня 2012 10:35

Могилів-Подільський "Газприлад" зазнав рейдерського захоплення

Могилів-Подільський "Газприлад" зазнав рейдерського захоплення

Власник 40% акцій ПАТ "Могилів-Подільский завод газового обладнання та приладів" ТОВ "Компанія з управління активами "Співдружність Ессет Менеджмент" стурбований долею підприємства, яке на сьогодні захопили справжні рейдери, повідомляють УНН.

Із офіційної заяви мажоритарного акціонера ПАТ "Могилів-Подільский завод газового обладнання та приладів" до правоохоронних органів редакції стало відомо наступне:

Станом на сьогоднішній день організованою групою осіб у складі акціонерів ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів": Печінки Ніни Григорівни, Сереброва Олександра Анатолійовича, під керівництвом голови наглядової ради - Ямнюка Георгія Івановича за сприянням Голови правління Глухманюка Григорія Васильовича, здійснюється протиправне рейдерське захоплення ПАТ "Могилів-Подільский завод газового обладнання та приладів".

Незаконно усунувши КУА "СЕМ" від управління товариством, вищезазначені особи намагаються встановити повний контроль над діяльністю ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів", з метою доведення його до банкрутства та незаконного заволодіння його активами із наступним відчуженням на користь третіх осіб.

У разі кінцевої реалізації рейдерського захоплення підприємства, в руках рейдерів опиниться одне з провідних та найуспішніших підприємств Вінницької області, що завдасть значної шкоди не тільки іншим акціонерам ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів", але й робітникам цього підприємства, а також економічним інтересам держави в цілому.

Представники КУА "СЕМ" взагалі не допускаються до участі в засіданнях наглядової ради товариства. Відповідно до літери Закону та Статуту підприємства, засідання Наглядової ради є правомочними тільки за умови наявності всіх членів Наглядової ради. Незважаючи на це, неповна Наглядова рада на чолі з Ямнюком Г.І. приймає протизаконні рішення по відношенню до фінансово-господарської діяльності ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів".

Представники КУА "СЕМ" повністю позбавлені інформації щодо діяльності підприємства, не мають доступу до внутрішньої документації, пов'язаної з господарськими операціями товариства і про те, що реально відбувається з активами ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів" КУА "СЕМ" може тільки здогадуватися.

З метою уникнення відповідальності, Голова Наглядової ради Ямнюк Г.І. одноосібним рішенням навмисно ліквідував ревізійну комісію як орган наділений здійснювати контроль за фінансовим станом ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів", та здійснювати контроль за законністю рішень Наглядової ради щодо фінансово-господарської діяльності підприємства.

Таким протиправним чином, на сьогоднішній день, акціонери ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів" Печінка Н.Г., Серебров О.А., під керівництвом голови Наглядової ради Ямнюка Г.І., за сприянням Голови правління Глухманюка Г.В., захопили та утримують в своїх руках владу над фінансово-господарською діяльністю ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів".

"Ми намагалися вести переговори, але все марно" - розповідає директор КУА "СЕМ" Олександр Гусятинський, - "Замість діалогу, нам запропонували або внести нові інвестиції нібито в розвиток виробництва (як у Корнея Чуковського "... Ах, те, что ты выслал На прошлой неделе, Мы давно уже съели И ждём не дождёмся, Когда же ты снова пришлёшь ..."), або змиритися і не обурюватися."

Тексти скарг КУА "СЕМ" свідчать також про те, що Голова правління підприємства Глухманюк Г.В. перераховував значні фінансові кошти на рахунок фіктивного підприємства "Компанія Інтерсолар" за начебто виконані послуги.

При цьому КУА "СЕМ" було надано Постанову Ленінського районного суду м.Вінниці, яким встановлена фіктивність ПП "Компанія Інтерсолар", а також те, що службові особи ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів" зловживаючи своїм службовим становищем перераховували грошові кошти за послуги, які насправді не проводились, тим самим розтративши кошти підприємства. Про те, що Ямнюк Г.І., як Голова Наглядової ради підприємства, дав вказівки на постійну закупівлю підприємством сировини по значно підвищеній вартості у компанії, в якій той же Ямнюк займає посаду директора. Про те, що нерухомість в Києві, яка є власністю підприємства, була придбана за грошові кошти ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів" для фактично безкоштовного користування компанією Ямнюка Г.І., що в результаті і відбувається по сьогоднішній день.

Як бачимо, матеріалів для роботи правоохоронних органів хоч відбавляй.

"Ми не втрачаємо надії на те, що правоохоронні органи втрутяться в ситуацію навколо ПАТ "Могилів-Подільський завод газового обладнання та приладів" і не дадуть винним в рейдерському захопленні уникнути відповідальності. Тим більш, що за останньою інформацією 21 серпня Глухманюк Г.В. склав з себе повноваження Голови правління підприємства, щоб правдою та неправдою уникнути передбаченої законом відповідальності." - закінчує свою розповідь директор КУА "СЕМ".

Зараз ви читаєте новину «Могилів-Подільський "Газприлад" зазнав рейдерського захоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі