пʼятниця, 18 серпня 2023 03:56

Спецтема: Війна Росії проти України

МО РФ: український морський дрон знову атакував кораблі Чорноморського флоту

МО РФ: український морський дрон знову атакував кораблі Чорноморського флоту
Українські дрони, нібито, знову атакували Чорноморський флот РФ. Фото: ВВС

Ввечері 17 серпня у російському Міністерстві оборони заявили про нібито атаку українського морського дрону на кораблі російського Чорноморського флоту.

Дрон не досяг цілі і був знищений, йдеться в повідомленні пресслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Морський малюк": СБУ розкрила подробиці виготовлення надводних дронів

"Сьогодні о 22:55 Збройними силами України здійснено безрезультатну спробу атакувати морським безекіпажним катером кораблі Чорноморського флоту, що виконують завдання з контролю судноплавства в південно-західній частині Чорного моря, за 237 км на південний захід від Севастополя", – йдеться у повідомленні.

Морський дрон нібито був знищений сторожовим кораблем "Питлівий" та патрульним кораблем "Василь Биков".

У серпні Служба безпеки України провела дві унікальні операції у Чорному морі. У ніч проти 4 серпня надводний морський дрон атакував десантний корабель "Оленегорский горняк" у бухті Новоросійська. Росіяни ще не скоро зможуть полагодити корабель.

5 серпня у районі Керченської протоки морський дрон вдарив по нафтовому танкеру SIG, який перевозив пальне для російського флоту. Спецоперацію провела Служба безпеки України спільно з Військово-морськими силами.

Зараз ви читаєте новину «МО РФ: український морський дрон знову атакував кораблі Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі