вівторок, 12 липня 2022 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Мелітополь у заручниках: окупанти заблокували виїзд із міста – Федоров

Мелітополь у заручниках: окупанти заблокували виїзд із міста – Федоров
Російські загарбники вкотре заблокували виїзд із захопленого Мелітополя до Запоріжжя. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські загарбники вкотре заблокували виїзд із захопленого Мелітополя до Запоріжжя.

З незрозумілих причин окупанти не пропускають цивільних через блокпост у Василівці. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров 12 липня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб сісти за стіл переговорів: у МВС попередили про залякування з боку Росії

"Рашисти настільки бояться контрнаступу ЗСУ, що прикрилися тисячами цивільних людей, як живим щитом. Усе місто – в заручниках. Скільки днів триватиме блокада, невідомо. Але боремося за те, щоб проїзд відкрили", – зазначив він.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Кілька днів тому під час служби викрали на центральній площі міста місцевого пастиря. Сьогодні ми не знаємо, де він перебуває. Також викрали кількох активістів. Усе це робиться для того, аби залякати мирне населення, показати, що будь-який спротив чи непокора неможливі", – повідомив він.

За його словами, на підтвердження цього місцеві гауляйтери на центральних каналах російської пропаганди зробили заяви, що вони пропонують запровадити на тимчасово окупованих територіях смертну кару.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній "владі". Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання в терористів.

Зараз ви читаєте новину «Мелітополь у заручниках: окупанти заблокували виїзд із міста – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі