понеділок, 08 травня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Масований наліт БПЛА: у Повітряних силах розкрили нові подробиці атаки

У ніч на 8 травня противник атакував Київщину дронами іранського виробництва Shahed-136/131.

Застосував 35 ударних БПЛА, які запустив з північного напрямку – аеродром Сеща Брянської області РФ, повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України.

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування "Центр" Повітряних Сил, у взаємодії зі складовими Сил оборони України, знищено усі 35 Shahed-136/131", – нагадали повітряники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська відбили 55 ворожих атак: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Вони наголосили, що навіть 100-відсотковий результат уражень повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює протиповітряна оборона.

"Уламки зенітних ракет та уражених БпЛА обов'язково повертаються на землю. Тож бережіть себе та своїх рідних", – додали в повідомленні.

Також, близько опівночі окупанти атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Усього випустили вісім ракет з району мису Тарханкут в окупованому Криму.

"Частина ракет не досягла своїх цілей. Про наслідки влучань, повідомить місцева військова адміністрація", – підсумували в повідомленні.

Автор: facebook.com/kpszsu
  Вночі українські захисники знищили всі 35 дронів РФ, які атакували Україну
Вночі українські захисники знищили всі 35 дронів РФ, які атакували Україну

Цієї ночі в повітряному просторі Києва виявили та збили понад 30 російських дронів Shahed. У місті внаслідок падіння уламків є руйнування та травмовані, повідомили у міській військовій адміністрації.

Унаслідок нічної атаки у Святошинському районі п'ятеро людей отримали поранення. Там пошкоджений фасад житлового будинку та автівки. Також є пошкодження у Солом'янському та Шевченківському районах.

Зараз ви читаєте новину «Масований наліт БПЛА: у Повітряних силах розкрили нові подробиці атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі