пʼятниця, 29 грудня 2023 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Масована атака: Росія застосувала все, окрім "Калібрів"

Масована атака: Росія застосувала все, окрім "Калібрів"
Мішенню ворога була вся Україна. Фото: "Суспільне"

29 грудня окупанти під час масованої атаки по Україні застосували всі можливі види озброєння, окрім "Калібрів".

Мішенню були не конкретні об'єкти, а вся територія країни, заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог завдав масованого ракетного удару різними засобами повітряного нападу. Фактично летіло все. Мабуть "Калібрів" не було, а так і "Кинджали" ми бачили, і балістику, і С-300, і крилаті ракети, які досі ще знаходяться на наших радарах. Далі бачимо застосування дронів. Теж летіли з південно-східного напрямку, застосовували ракети Х-22 або ж Х-32", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки "Калібрів" росіяни зараз мають у Чорному морі

Росіянами було застосовано близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95.

"За попередньою інформацією, ракети Х-101, Х-555. Власне ми бачимо, що дійсно потужний ворог завдав удар. Є знищення. На жаль є і постраждалі. Стільки цілей одночасно на нашому моніторі ми ще не бачили. Мішенню була Україна, карта фактично вся була у повітряних цілях ворога - по всіх областях, по всіх напрямках", - констатував спікер, додавши, що окупанти спочатку провели розвідку боєм дронами, а потім запустили ракети різних типів.

Вночі та вранці 29 грудня Росія атакувала Україну ударними дронами та ракетами. У кількох регіонах пролунали вибухи. Зокрема, безпілотниками загарбники вдарили по Львову.

Вибухи пролунали також у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та на Черкащині.

Рік тому окупанти запустили 70 крилатих ракет (54 збито), понад 11 дронів-камікадзе та шість ракет Х-22/Х-32.

Зараз ви читаєте новину «Масована атака: Росія застосувала все, окрім "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі