четвер, 21 квітня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль поширює фейк про чергове "звільнення" Рубіжного

Кремль поширює фейк про чергове "звільнення" Рубіжного
Росія поширює фейк про захоплення Рубіжного. Фото: fbc.ua

Російська Федерація поширює дезінформацію про чергове "звільнення" Рубіжного на Луганщині.

У Міноборони Росії кажуть, що 56-й день спецоперації ЗС РФ ознаменувався звільненням Рубіжного в ЛНР, повідомляє Центр протидії дезінформації у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У частині районів Луганщини не можливо відновити світло, газ і воду - Гайдай

Але Генштаб України зазначив, що на 56-й день ворог намагався закріпитись в західній і північно-західній частинах Рубіжного, проте зазнав поразки.

"Це вже третє подібне "звільнення" окупантами Рубіжного, виходячи зі зведень Міноборони РФ. Вперше цей населений пункт "перейшов під контроль" загарбників 1 березня. 18 березня російська пропаганда знов відзвітувала про "звільнення" Рубіжного та навіть його "зачистку" від ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

20 березня, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай спростовував інформацію щодо окупації Рубіжного.

Міністерство оборони Росії поширює фейк про те, що "український Миколаїв може опинитись у зоні епідеміологічної катастрофи". Нібито на тлі складної гуманітарної ситуації у місті не працюють комунальні служби та відключено центральне водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Кремль поширює фейк про чергове "звільнення" Рубіжного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі