субота, 02 березня 2024 04:13

Конфлікт між українськими водіями та польською поліцією вирішили дипломати: про що домовилися

Конфлікт між українськими водіями та польською поліцією вирішили дипломати: про що домовилися
Конфлікт між українськими водіями та польською поліцією вирішили дипломати. Фото: Укрінформ

Українським водіям, яких заблокувала польська поліція поблизу пункту пропуску Корчова на кордоні, вдалося вирішити свій конфлікт завдяки посередництву українських дипломатів.

Польську поліцію вдалось переконати не застосовувати санкції щодо українських водіїв за несанкціоноване зібрання. Про це розповів генеральний консул України в Любліні Олег Куць, повідомляє Укрінформ.

За його словами, сторони також узгодили формат подальшої взаємодії між водіями, протестувальниками і поліцією.

Такий формат передбачає, що на переговори з польськими фермерами українські водії будуть йти групами по 2-3 людини, попередньо попередивши про це патрульних поліцейських. Крім того, до продовольчого магазину неподалік українці зможуть ходити групами до 10 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною - ДПСУ

Також він додав, що українські водії через консульство передали місцевій адміністрації та командувачам Люблінського й Підкарпатського воєводств вимоги щодо збільшення кількості фур, які можуть проїжджати щогодини через польських протестувальників.

Крім того, водії, які тривалий час перебувають у черзі, вимагають забезпечення їжею, водою та мобільними душами. Українські ж дипломати просять, щоб у місцях очікування постійно чергували карети швидкої.

У п'ятницю зранку на прикордонному пункті Корчова поліція повідомила про зменшення кількості авто, які можуть перетнути кордон. Протестувальники встановили ліміт в одну машину на годину.

Українські водії пішли на переговори з мітингарями, проте польська поліція не дозволила їм підійти до польських протестувальників, оточила їх і навіть не дозволяла повернутися до своїх машин. Блокування тривало близько двох годин.

У поліції звинувачують українських водіїв, що вони у відповідь також намагалися заблокувати дорогу. Проте вони відкидають ці звинувачення. У посольстві України в Польщі заявили, що вони постійно підтримують діалог з польською поліцією.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська" і "Дорогуськ - Ягодин". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Також польські фермери повністю заблокували КПП "Шегині".

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт між українськими водіями та польською поліцією вирішили дипломати: про що домовилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі