субота, 20 січня 2024 18:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Компанія Taurus спростувала заяву німецького депутата про дефіцит ракет для постачання Україні

Компанія Taurus спростувала заяву німецького депутата про дефіцит ракет для постачання Україні
Компанія Taurus спростувала інформацію про дефіцит ракет для постачання Україні. Фото: Getty Images

Німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву Соціал-демократичної партії Німеччини про те, що оборонна промисловість країни не в змозі швидко заповнити запаси ракет у разі постачання їх Україні

У разі відповідного замовлення виробник готовий у короткі терміни як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і допрацювати існуючі. Про це написав Глава Taurus Systems Йоахім Кнопф у Х (Twitter).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бундестаг не підтримав передачу Україні ракет Taurus. Але є нюанс

Таку заяву голова компанії зробив у відповідь на заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) з питань оборони Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість Німеччини не в змозі швидко відновити запаси ракет у разі постачання їх в Україні.

Німеччина поки нібито не має можливості надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Для цього потрібне нарощування виробництва. Про це заявив депутат Бундестагу від урядової Соціал-демократичної партії Німеччини, член комітету з питань оборони Йоганнес Арльт, повідомляє DW.

За словами Арльта, зараз німецькі війська мають обмежену кількість ракет Taurus. При цьому країна не може збільшити виробництво такого озброєння для поповнення запасів армії.

Політик також додав, що зараз важливо створити рамкові умови для промисловості, щоб забезпечити більш надійне виробництво зброї та боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Taurus спростувала заяву німецького депутата про дефіцит ракет для постачання Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі