пʼятниця, 23 квітня 2021 12:34

Колишньому заступнику голови СБУ Нескоромному скасували заочний арешт

Колишньому заступнику голови СБУ Нескоромному скасували заочний арешт
Прокурор не зміг довести, що Нескоромний перебуває у міжнародному розшуку. Фото: Pep.org.ua

Заочний арешт колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного скасував Київський апеляційний суд.

Його підозрюють у замовленні замаху на начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, передає "Бабель".

Апеляція скасувала ухвалу Шевченківського райсуду Києва від 10 лютого 2021 року про арешт підозрюваного на два місяці.

У суді пояснили, що згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, розглядати клопотання про арешт треба за участю прокурора, підозрюваного та адвоката. Без підозрюваного клопотання можна розглядати лише якщо той перебуває в міжнародному розшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транзит наркотиків і торгівля даними: Нескоромний записав відеозвернення

Прокурор надав недостатньо документів, про те, що Нескоромний перебуває в міжнародному розшуку. СБУ не зверталась до Інтерполу, щоб отримати підтвердження цього. З огляду на це апеляційний суд задовільнив клопотання адвокатів і скасував рішення про арешт.

27 січня СБУ оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника голови Служби Дмитра Нескоромного до організації готування вбивства начальника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Підозру в злочині вручили родичам Нескоромного. Його самого оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому заступнику голови СБУ Нескоромному скасували заочний арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі