четвер, 28 січня 2021 00:31

Офіцера Служби безпеки підозрюють в організації вбивства

Старшого консультанта штабу антитерористичного центру Служби безпеки України, полковника 53-річного Юрія Расюка затримали 22 січня. Мав передати $50 тис. за вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, 38 років.

Расюк був у змові з кількома особами, за версією слідства.

— Дані про планування злочину збирали протягом тривалого часу, — каже начальник слідчого управління СБУ Анатолій Буліч. — Розробили чіткий план. Організатор підшукав виконавця, якому й мали сплатити гроші.

Імовірним організатором замаху є колишній заступник голови СБУ 42-річний Дмитро Нескоромний. Його теж намагалися затримати, але він втік у наручниках, за інформацією видання "Цензор.нет". В СБУ цю інформацію спростовують. Відмовляються коментувати можливу причетність Нескоромного.

Злочинці хотіли вбити чиновника, бо він не погоджував на керівні посади в СБУ певних людей, за інформацією "Української правди".

Дмитро Нескоромний називає події провокацією. Виїхав з України, бо мене планували вбити при затриманні, каже. Атаку проти себе називає помстою за те, що раніше планував публічно розказати про негативні процеси в СБУ.

"Планую оприлюднити інформацію про даму серця глави Служби безпеки Івана Баканова. Живе в Москві, і він за нею тужить. Вона є інструментом шантажу з боку російської Федеральної служби безпеки. Крім того повідомлю, хто отримує відкати й дивіденди на "Великому будівництві". Розкажу про зв'язки Андрія Єрмака в Росії та справжні причини зриву обміну полоненими, який мав відбутися", — написав Нескоромний у телеграмі.

Андрій Наумов у Службі безпеки почав працювати 2019-го, коли приєднався до коман­ди Івана Баканова. 14 жовтня торік президент Володимир Зеленський присвоїв йому звання бригадного генерала. До СБУ Наумов 12 років працював у Генеральній прокуратурі.

Юрія Расюка арештували на два місяці без права на заставу, за рішенням Шевченківського райсуду Києва 24 січня.

Зараз ви читаєте новину «Офіцера Служби безпеки підозрюють в організації вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі