пʼятниця, 28 жовтня 2022 12:32

Кількість ДТП зросла в Україні. Поради пішоходам, як зробити себе помітними

Кількість ДТП зросла в Україні. Поради пішоходам, як зробити себе помітними
Щоб убезпечити себе на вулиці, пішоходам радять одягати на себе чи прищеплювати на одяг чи сумку будь-який світловідбивний елемент. Фото: pixabay.com

Через російські удари по енергоінфраструктурі України запровадили багатогодинні вимкнення світла. Зокрема – у темний час доби.

Саме ввечері значно зростає загроза дорожньо-транспортних пригод. Лише з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, 38 з яких – у темний час доби. Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі національного телемарафону 28 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Це більш ніж на 25% більше, ніж за два попередні тижні. Тобто можемо говорити про те, що це істотно впливає на безпеку дорожнього руху та збільшення ДТП на дорогах. Однак вихід є і є дієві заходи, які може вжити кожен", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 4 год. без світла. Для Києва готують нові "неприємні" графіки

Щоб убезпечити себе на вулиці, пішоходам радять одягати на себе чи прищеплювати на одяг чи сумку будь-який світловідбивний елемент. Таким чином вони стануть помітнішими на неосвітлених вулицях.

Білошицький додав, що громадянам варто з розумінням та повною відповідальністю підійти до ситуації. Варто одягатися переважно у світлі тони одягу. Важливо також враховувати дитячу безпеку на узбіччях і трасах.

"Їх потрібно позначати якомога вище, тому що чим нижче зріст – тим менша видимість для водія. Тому позначений світловідбивним елементом головний убір або верхня частина тулуба – для дітей обов'язкові", – наголосив Білошицький.

В Україні хочуть запровадити штрафи для пішоходів, які не використовують світловідбивні елементи або одяг із такими елементами в темний час доби або в умовах недостатньої видимості. Парламенту запропонували законопроєкт № 8155, зареєстрований нардепом від "Слуги народу" Володимиром Крейденком.

Зараз ви читаєте новину «Кількість ДТП зросла в Україні. Поради пішоходам, як зробити себе помітними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі